Lessen helpen je van A naar Beter.

Ik geef les in de volgende trainingen;

  • Loswerken
  • Grondwerk
  • academische rijkunst 
  • Longeren
  • Dubbele lange lijnen  
  • Paardrijles 

Lessen kunnen op locatie gegeven worden, maar ook op locatie van The Future's Rehab. Hier kunt u met zowel uw eigen paard lessen als met een paard van ons. Lessen zijn voor jong en oud. Als u vast kennis wilt maken met onze paarden kunt u onder het kopje paarden de foto's bekijken en hun verhaal lezen. 

Loswerken 

Loswerken wil letterlijk zeggen dat we los met een paard in de bak aan het werk gaan. We leren hem hier wat onze ruimte is, op een vriendelijke manier. We werken hier met het natuurlijk gedrag van het paard.

 

Grondwerk 

Bij het grondwerk werken we met het paard aan de hand. We werken hier aan het braaf mee lopen en we maken het eerste stapje naar het longeren en dubbele lijnen werk. Dit is ook heel goed werk voor jonge paarden. 

 

academische rijkunst 

We gymnastiseren het paard aan de hand, hier leren we de eerste zijgangen aan het paard. Ook leren we hier groene paarden sturen, halt houden op een teugelhulp en draven. Dit is ook zeker geschikt voor jonge paarden vanaf 2 jaar. 

 

Longeren

Bij het longeren kunnen we stappen zetten in het rechtrichten van je paard. Hier werken we aan de verticale- en horizontale balans, later kunnen we dan ook doorwerken aan lateroflexie. Hier werken we ook voor het eerst met hulpen aan de lijn op afstand.

 

 

Dubbele lange lijnen

Bij het lange lijnen werk maken we de volgende stap naar het sturen, en kunnen we ook weer verder met het rechtrichten van het paard.  Met de dubbele lijnen kunt u een paard al volledig opleiden voor u op zijn rug gaat zitten. Ook als u te groot voor uw paard bent geworden, en toch nog veel met hem of haar wilt doen is dit de ideale oplossing. Vanuit de dubbele lange lijnen is er ook een stap naar het inspannen te maken, omdat u eigenlijk alleen de kar er achter nog mist.

 

Paardrijles 

Bij deze lessen kunnen we heel veel kanten uit, we kunnen werken aan het rechtrichten van het paard. Ook kunnen we werken aan het sturen of houding en zit.  

Voor vragen of een afspraak kunt u altijd contact opnemen.