Training / beleren

Voor jong en oud. 

Bij ons bent u aan het juiste adres voor revalidatie training maar ook beleren. Hierbij werken we aan de balans van het paard met als doel het paard zelfstandig 4 benen te laten belasten.

 

Training 

Op dit moment staan er veel paarden bij ons in training, die zich niet meer laten rijden.  Of waar zelfs helemaal niks meer mee te doen is.

Komt u dit bekend voor? Dan kunnen wij u helpen! 

Wanneer u uw paard bij mij in training zet, krijgt u daarnaast lessen. We beginnen bij de basis, vanuit het loswerken bouwen we weer op naar rijden of mennen. Hierbij wordt de tijd genomen die het paard nodig heeft om te leren, maar ook om het u te leren. Dit zodat u er uiteindelijk weer verder mee kan. De paarden staan hiervoor minimaal een maand bij ons. Zodra het goed gaat en u het zelf weer helemaal kan overnemen, kan het paard weer mee naar huis om daar zelf verder oefenen. Wij raden wel aan om na de trainingen te blijven lessen bij ons om terugval te voor komen.

 

Beleren 

Bij het beleren van de paarden of pony's beginnen we op de grond waarna we doorwerken tot het rijden of het mennen. De tijd die het duurt is afhankelijk van het paard zelf, als hij snel leert en al wat dingen kan gaat dit natuurlijk sneller. Komt hij groen uit het land en kan hij alleen aan een touwtje lopen zal dit wat langer duren. Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Ook kan er geholpen worden met trailer laden of andere problemen waar tegenaan gelopen wordt.